Corpus Solutions

CYBERSECURITY EXPERTS
EN
☰ Menu

Telefonní čísla 309 miliónu uživatelů Facebooku byla nalezena on-line

05. 05. 2020

Během dubnového víkendu narazili vědci ve zpravodajské firmě Cyble na internetovou databázi s 267 miliony uživatelských profilů Facebooku, které se prodávají na Dark Webu.

Naštěstí nebyla odhalena žádná hesla, ale porušení stále představuje perfektní sadu nástrojů pro e-mailovou nebo textovou phishingovou kampaň, která vypadá, jako by pocházela ze samotného Facebooku. Pokud bude dostatek uživatelů, kteří se nechají oklamat a kliknou na opravené odkazy spearphisherů, mohlo by to vést k odhalení ještě hodnotnějších dat.

Jak došlo k tomuto úniku dat? Společnost Cyble má podezření, že záznamy mohly pocházet buď z úniku v rozhraní API pro vývojáře na Facebooku, nebo z tzv. škrábání - automatického sání veřejně dostupných údajů, které důvěřiví uživatelé často veřejně uvádějí na Facebooku a dalších sociálních sítích.

Do tohoto úniku nebyla zahrnuta žádná hesla, ale je stále dobré mít na paměti užívání silného hesla na Facebooku a také to, že jej znovu nepoužijete (ani jiná hesla) na žádném jiném webu.

Kompletní článek najdete pod odkazem: https://bit.ly/2SilCKa

Tip: všechny aktuality od Corpus Solutions můžete odebírat jako RSS kanál